Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблемче - счупена дръжка на вратата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблемче - счупена дръжка на вратата?

Здравейте всички, днес ми се счупи външната дръжка на вратата на алфата. Гледам че е от някаква сплав, така че едва ли се ремонтира. Дайте съвет все пак-за цена на нова, за втора употреба, как се сменя /сигурно е много неприятно/. Благодаря на всички.
    Alfa Romeo 156

Дръжките бяха по двадесетина лева втора ръка, има обяви в Продава за ориентация. Смяната е пипкава, но не и сложна. Досадата е в свалянето на кората на вратата и после в поставянето й обратно. Държи се на щипки, но трябва да се махнат лостчето за отваряне, бутончето за заключване и дръжката. Лостчето за отваряне се държи на едно болтче и щипки - аз си загубих най-много време с това, че ме беше страх да напъна след отвиването на болта
    После идва един найлон и след него се открива видимост към болтовете, които държат дръжката. Съвсем спокойно можеш да свършиш работата и сам, ама много помага да има още някой за морална подкрепа.

п.с. Ако белята е на задна врата без ел-пакет, трябва да се свали и манивелата за стъклото.
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2436

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Мерси, сега остава да си намеря черна дръжка...
      Alfa Romeo 156

Comment

...ако не, още двадесетина лева за боя

Comment

Не подлежи на ремонт - правилно си забелязал.
          Дръжките са 2 вида - от страната на шофьора и от другата.
          Т.е. няма предни и задни.

За дръжка от страна на шофьора - търси при италианеца или виж Madboy в раздел продава.

За дръжка от другата страна - имам една излишна и я подарявам.
          Смяната не е толкова ужасяваща но трябва да разкостиш вратата, трябва да пазиш щипките. Налага се също да се боядиса в цвета на вратата.
          Това е .
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Брех че сте бързации.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

На мен ми трябва дръжка за от другата страна, не шофьорската. Ако наистина я подаряваш ще я взема с най-голямо удоволствие и ще почерпя.
              Alfa Romeo 156

Comment

Ами трябва да я потърся само, че не съм сигурен къде съм я заврял.
                На феста ще идваш ли ?

Comment

Ами за феста още не съм сигурен дали ще идвам, но работата не е спешна, така че когато я намериш. Благодаря ти.
                  Alfa Romeo 156

Comment

Значи има само още един проблем....
                    след като отвориш всичко има опасност да гледаш все едно си видял извънземно...
                    болтовете за свалянето на дръж. са с отверка тип Еврейска звезда!
                    доста гадно!
                    и още нещо..... не е лошо ако можеш да изкривиш малко напред една Г-образна пластина, в която опира чавчицата на дръжката.......от там губи разтояние и не може да се отваря добре!
                    трябва да я изкривиш на вън! не към купето!
                    или да нахлузиш нещо на чавчицата на дръжката, за да обере от разтоянието.
                    аре успех от мен...............!!!
                    ITA - това е страна, в която хората живеят с чувство за красота и естетика, и правят нещата такива.
                    EX-Alfa Romeo 155 1.7 T.Spark 8V/ from-1994

Comment

Първоначално публикувано от V8esko
                      ...Г-образна пластина, в която опира чавчицата на дръжката.......от там губи разтояние и не може да се отваря добре!
                      ...да нахлузиш нещо на чавчицата на дръжката
                      Аз точно затова бърниках - дръжката здрава, а вратата не се отваря отвън. Като свалих кората, изпод нея изпадна един детайл от прозрачна гума - просто се беше изхлузил от въпросната пластинка. Върнах го и не съм имал грижи повече.

Comment

ами браво минал си леко и лесно....!
                        аз и дръжка купувах, 25лв. /италианеца/ щото ми беше толкова акъла да напъвам да отворя...
                        ITA - това е страна, в която хората живеят с чувство за красота и естетика, и правят нещата такива.
                        EX-Alfa Romeo 155 1.7 T.Spark 8V/ from-1994

Comment

Дръжката е изработена от алуминиева сплав,в чиито състав има и цинк,който прави заварката почти невъзможна.Много искри и пука
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от V8esko
                            ами браво минал си леко и лесно....!
                            аз и дръжка купувах, 25лв. /италианеца/ щото ми беше толкова акъла да напъвам да отворя...
                            И моя също Ама вие Софиянци пак сте добре щом ги намирате по 25 лв.,пък аз вече 3 месеца карам с "дупка" във вратата
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

То на кой ли не му се е чупила дръжката на 155?! Аз викам да я смятаме вече за консуматив!
                              Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                              Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                              Alfa Romeo 90 2.0 '87
                              sigpic

Comment

Working...
                              X